3 Haziran 2016 Cuma

ADANA - Arif Kebap

ADANA - Arif Kebap
Sanayi lokantaları ve sanayide kurulan işletmeler oldukça lezzetli olduğu doğrudur. Ben ne zaman sanayi lokantasına gitsem gerek lezzet konusunda gerekse maddi konuda memnun kalmışımdır. Arif Kebap'da Adana sanayisinde kebap ve türevleri konusunda isim yapmış ve memnun kalacağınız bir mekandır. Özellikle kül bastısı favori yemeğidir. Zaten maddi konuda da en maliyetli yemek külbastıdır, fakat yarım porsiyon normal bir insan için yeterlidir. Arif kebap mutfak olarak çok geniş bir menüye sahiptir. Tavuk şiş konusunda çok başarılı hem et olarak hemde pişirim açısında gayet başarılıdır. Ki Adana'da tavuk konusunda en iyi 10 sıralamaya koyabilirim.Aynı şekilde lahmacun da lezzetli bir seçim olabilir fakat 2 farklı lahmacun bulunmaktadır. Birisi antep olarak geçer ve sarımsaklıdır, Diğeri ise soğanlıdır. Benden size tavsiye öğleden sonra toplantınız varsa antep lahmacununu tercih etmeyin. :)

Arif Kebabın salatası da gayet güzeldir. Kişi başı bir porsiyon salata gelir. Aynı zamanda salataları normal marul ile değil iceberg maruldan yapılır. Bir güzel özelliği daha ezmesidir. Acı bir ezmeyi sevenler için damakta güzel tatlar bırak.
Haftaiçi öğle vakitleri tercih etmenizi tavsiye ederim. Sanayide olduğundan dolayı özellikle akşamları erken kapanır.
Afiyet olsun

OSMANİYE - Zorkun Tava

OSMANİYE - Zorkun Tava
Yaz aylarına girdiğimiz bu dönemlerde Çukurova bölgesindeki sıcaklar biz yemeyi sevenlere yemek yeme konusunda zorluklar yaşatıyor. Daha ferah ve serin bir ortamda yemek yeme ihtimali aradığımız doğrudur. :) Sıcak yaz aylarında bu ortam için en iyi yer diyebilirim Zorkun yaylası için.
Zorkun yaylası yaz aylarda binlerce misafiri konuk eden bir yayladır. En güzel tarafları havası suyu ve tavasıdır.
Zorkun tava aslında kasapların yaptığı bir tava olarak bilinir. Siz gidersiniz kaç kişi olduğunuz ve kaç kilo et istediğinizi söylersiniz gerisi kasabın yeteneklerine kalmış bir durumdur. Kasaplarda genelde içine biber, domates soğan ve sarımsak koyarak et ile pişirirler. Size fırından yeni çıkmış taraklı pide almak kalıyor. Zaten genelde Zorkun tavalar yenme ortamı, Zorkun'da bulunan şenlik tepesinde gerçekleşir.


Zorkun tavanın ana maddesi etten oluşur. Domates, biber ve soğan sadece tat için koyulmuş ürünlerdir. Tava fırından tepsi ile alınır ve şenlik tepesine doğru gidilir. Boş bir masaya gazete serilir üstünede tepsi ve sıcak pide ekmeklerle yenilir. Genelde çatak kaşık kullanılmaz ekmek o işi gayet iyi görür. Zorkun tavası tepsiden ekmeği banarak yenir. Kasaplar bu tavayı yapma konusunda oldukça ustalaştıklarında dolayı yağ oranı bizim çukurova bölgesine göre iyidir. Fakat dışarıdan misafiriniz geliyorsa yağlı bulabilir.
Afiyet olsun :)

1 Haziran 2016 Çarşamba

ADANA - Gar Meyhanesi

ADANA - Gar Meyhanesi
Son zamanlarda Adana'da oldukça yaygınlaşan meyhane kültürüne bir mekan daha eklenmiş, bende denemek için bir gece rezervasyon yaptırdım. Mekanın konumu oldukça merkezi bir yer. Şinası Efendi Caddesinde bulunan mekanların ilerisinde Tren garına yakın bir konumda bulunması özellikle o muhitte oturanlar için büyük avantaj sağlamaktadır. En azından araç kullanmadan mekana gidilir yenir içilir ve sonrada araçsız bir şekilde eve gidilebilir. Küçük şirin bir mekan olan Gar Meyhanesi'nin ambiansı da bir o kadar şirin. Aslına bakarsanız mekanın oturum konumu yola bakıyor ama trafikten çok insanların yürüdüğü bir yol olduğundan güzel bir görüntü sergiliyor. Zaten mekanın bulunduğu konum itibari ile hafif size İstanbul-İstiklal havası vermesi de güzel oluyor.
 
Sahibi oldukça iyi niyetli, çalışanları ise son derece samimi bir davranışta bulunması müşteriler için büyük etken.
Mekanda akşamları Elektro Ud ile fasıl eşliğinde rakınızı içebilirsiniz. Tabi burada tek seçenek rakı değil elbette, şarap ve bira hizmetleri de mevcuttur. Müşteri kitlesinin mekanın konumundan dolayı kaliteli olması eşinizle rahatça gidebileceğiniz bir mekan olmasına etken. Ben gidenler için özellikle "Yaprak Ciğer" i tavsiye ederim. Günümüzde ciğeri, yaprak ciğeri olarak çukurova bölgesinde bulmanız zor. Gar Meyhanesi en azından yaprak ciğer yapıyor ama gerçekten hakkını vererek yapıyor. Yaprak Ciğerini hiç denememiş fakat ciğeri seven arkadaşların gerçekten denemesinde fayda var.


Mezelerin iyiliği konusunda değişkenlikler gösterdiğini söyleyebilirim. Bazı mezeler oldukça güzel insanın boğazından rakı ile yağ gibi geçerken, bazı mezeler standart seviyede lezzetler desem yanlış olmaz.
Özellikle acılı bir mezesini denemiştim, inanılmaz bir acıydı, o kadar çok acı ki yiyemedim dersem yanlış olmaz. Genelde tercih ettiğim ve edeceğim mekanlar arasında olduğu için burada paylaşmak istedim.
Afiyet olsun.

ADANA - Hake Kardeşler Tavuk Restoran

ADANA - Hake Kardeşler Tavuk Restoran
Tavuk denilince akla Adana'da direk akla gelecek yerlerden biri olarak geçer Hake. Konum olarak şehir dışında bulunsa bile belirli bir müşteri potansiyeli mevcuttur.Peki "Nerdedir bu Hake?" derseniz. Adana Mersin yolu üzerinde bulunmaktadır. Adana'dan mersine giderken (otoyoldan) Adana Batı çıkışından çıkarsanız yolu takip edip Adana'ya doğru dönerseniz sol kolunuzun üstünde kalıyor. Sunar Yem, Temsa ve Sasa fabrikaların karşısında bulunuyor, Bu fabrikaların karşısında bulunması direk çalışanların öğle arasında yoğunluk oluşmasına sebep olmaktadır. Fakat Hake'nin müdavimi olan kendi müşteri potansiyeli bulunmaktadır.
Hake'de tavuk adı altında her kebabı gönül rahatlığı ile yiyebilirsiniz. 
Benim favorimi soracak olursanız "Tavuk Sarma" ve "Kelebek"tir. Bence ikisi de denenmeli, açlık seviyeniz fazla ise tavuk sarmayı, standart bir açlığınız varsa kelebeği denemelisiniz. Aynı zamanda "Kuşbaşı", "Adana Kebabı", "Pide" ve "Lahmacun" seçenekleri de mevcuttur. Bana soracak olursanız Kuşbaşı ve Adana dışında hepsini tercih edebilirsiniz. Yanlış anlaşılmasın, bu iki ürünün kötü olduğu anlamına gelmiyor. Sadece beklentiler eşiğinde Adana ve kuşbaşı bulabilirsiniz. Fakat gerek tavuk gerekse pide konusunda beklentilerin üstünde bir yemekle karşılaşırsınız.
Yemek sonrası kadayıf tatlısının tadına bakmanızı tavsiye ederim. Tatlısı da tavuğu kadar başarılıdır.
Afiyet olsun.
Resmi web sitesi http://hakekardeslertavuksis.com/