1 Haziran 2016 Çarşamba

ADANA - Gar Meyhanesi

ADANA - Gar Meyhanesi
Son zamanlarda Adana'da oldukça yaygınlaşan meyhane kültürüne bir mekan daha eklenmiş, bende denemek için bir gece rezervasyon yaptırdım. Mekanın konumu oldukça merkezi bir yer. Şinası Efendi Caddesinde bulunan mekanların ilerisinde Tren garına yakın bir konumda bulunması özellikle o muhitte oturanlar için büyük avantaj sağlamaktadır. En azından araç kullanmadan mekana gidilir yenir içilir ve sonrada araçsız bir şekilde eve gidilebilir. Küçük şirin bir mekan olan Gar Meyhanesi'nin ambiansı da bir o kadar şirin. Aslına bakarsanız mekanın oturum konumu yola bakıyor ama trafikten çok insanların yürüdüğü bir yol olduğundan güzel bir görüntü sergiliyor. Zaten mekanın bulunduğu konum itibari ile hafif size İstanbul-İstiklal havası vermesi de güzel oluyor.
 
Sahibi oldukça iyi niyetli, çalışanları ise son derece samimi bir davranışta bulunması müşteriler için büyük etken.
Mekanda akşamları Elektro Ud ile fasıl eşliğinde rakınızı içebilirsiniz. Tabi burada tek seçenek rakı değil elbette, şarap ve bira hizmetleri de mevcuttur. Müşteri kitlesinin mekanın konumundan dolayı kaliteli olması eşinizle rahatça gidebileceğiniz bir mekan olmasına etken. Ben gidenler için özellikle "Yaprak Ciğer" i tavsiye ederim. Günümüzde ciğeri, yaprak ciğeri olarak çukurova bölgesinde bulmanız zor. Gar Meyhanesi en azından yaprak ciğer yapıyor ama gerçekten hakkını vererek yapıyor. Yaprak Ciğerini hiç denememiş fakat ciğeri seven arkadaşların gerçekten denemesinde fayda var.


Mezelerin iyiliği konusunda değişkenlikler gösterdiğini söyleyebilirim. Bazı mezeler oldukça güzel insanın boğazından rakı ile yağ gibi geçerken, bazı mezeler standart seviyede lezzetler desem yanlış olmaz.
Özellikle acılı bir mezesini denemiştim, inanılmaz bir acıydı, o kadar çok acı ki yiyemedim dersem yanlış olmaz. Genelde tercih ettiğim ve edeceğim mekanlar arasında olduğu için burada paylaşmak istedim.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: