31 Mayıs 2016 Salı

ADANA - Dede Kebap

ADANA - Dede Kebap
Kebap sunumuna apayrı bir boyut kazandıran Dede Kebap son senelerde müşteri potansiyelini artırarak daha geniş kitleye hitap etmeye başlamıştır.
Turgut Özal Bulvarında faaliyet gösteren Dede Kebap yer olarak oldukça merkezi bir konumda bulunmaktadır.
Peki nedir bu kebapçıdaki fark? Aslında kebap olarak çok bir fark göremeyiz yalnız sunum ve kebap yanındaki sunulan ürünler konusunda oldukça farklılık gösterir.
Siz Adana'da hiç kebaptan önce (miktar olarak az olsa) makarna servis edildiğini gördünüz mü? Başlangıç makarna olması gerçekten bu memlekette en azından kebapçılarda normal bir durum değil. Masaya oturduktan sonra bir çalışan arkadaş elinde bir tencere ile gelir ve tabağınıza makarna koymaya başlar. Önden köri soslu makarnanın tadına bakarsınız. Arkasından salatalar ezmeler gelmeye başlar. Karışık salatasının da oldukça muazzam bir tadı bulunmaktadır. aynı şekilde kendi fırınında yapılan ekmekleri de taze ve sıcak olarak servis edilir. Siz ne sipariş verirseniz verin yine önden bir fındık lahmacun ve peynirli börek gelir. Arkasında lezzeti ile muazzam bir tat bırakan közde pişirilmiş mantar masanızda yerini alır.  Mantarlar pişirilmesi hakikaten emsali olmayan bir yöntemdir. Oldukça lezzetlidir. (Defalarca denememe rağmen kesinlikle yapamadım :))

Aslına bakarsanız siparişinizden önce gelenlerle doymuş oluyorsunuz. Zaten bence buranın en önemli özelliği de budur. Verdiğiniz sipariş için midenizde yeriniz kalır mı bilemiyorum.
Bu arada yufka ekmeği seviyorsanız Dede kebap bu imkanı da sağlamaktadır.
En son fiyat olarakta standartın biraz üstünde bir hesap gelmektedir.
Afiyet olsun.


Resmi websitesi: http://www.dedekebap.com.tr/

OSMANİYE - Akdeniz Lokantası / Yaprak Kebabı

OSMANİYE - Akdeniz Lokantası
Eskiden Adana'ya bağlı bir ilçe olan Osmaniye, 1996 yılında il olmuş ve Adana'dan ayrılmıştı. Fakat gerek konum olarak gerekse örf ve adetler olarak Adana'ya çok bağlı olan Osmaniye, mutfak olarak, Adana'ya benzerdir.

Osmaniye, Adana kebap konusunda et/yağ oranında daha yoğun olarak et tercih etse de, lezzet konusunda benzer bir lezzete sahiptir.
Akdeniz Lokantasının amiral yemeği ise Yaprak Kebabıdır. Evet gerek Adana'da gerekse çevresinde kıyma kebabı eş değer lezzetlerle bulabilirken, Yaprak Kebabını Akdeniz Lokantasındaki gibi bulmanız oldukça zordur. Yağsız siyah eti bir gün önceden süte yatırarak hazırlanan bu kebap eti oldukça yumuşak ve tercih edenlerin şüphesiz beğenisini kazanıyor. Yalnız talep fazla olduğu ve yaprak kebabında benzeri zor bulunduğu için öğleden sonra bulmanız biraz zor olacaktır. Biraz erken gitmelisiniz ki yaprak kebabı bulmakta sıkıntı yaşamayın.
Afiyet olsun :)

ADANA - Cozy Burger & Steak

ADANA - Cozy Burger & Steak
Adana Kebabından Amerika Burgerine doğru yola çıkan bir lezzet diye bahsetsem çokta yanlış olmaz diye düşünüyorum. Canınız kebap istemiyor fakat etten vazgeçemediğiniz için biraz daha fast food istiyorsanız Cozy Burger & Steak tamda aradığımız yer diyebilirim, Adana'da Hand Made Burger sektöründe yer edinmiş, Adanalı birinin sahibi olduğu el yapımı hamburgeri evimize getiren güzel şirin bir işletmedir. Adana Gazipaşa Vali yolu civarında bulunan Cozy, Adana'da kebap sektörüne rağmen ilgi gören bir yer olmayı başarmıştır. Tahta sunum tabakları ile yapılan servisler oldukça güzel görünmektedir. Hamburger etlerini tamamen kendisi yapan firma, güler yüzlü çalışanları ile benim beğenimi kazandı.
 

Cozy menü olarak oldukça geniş bir listeye sahip olması, müşterileri kararsızlığa doğru sürüklese de, memnun kalmalarını sağlamaktadır.  Dediğim gibi menü kalabalık, sadece hamburgerle kısıtlı değil, salata, biftek ve sosis burgerde bulunmaktadır. Aynı zamanda alkollü içecek seçeneğini de Cozy'de bulabilirsiniz. Bu kalabalık menü websitesinde mevcuttur. İncelemek isteyenler buradan kendi websitesine ulaşabilirler.
www.cozyburger.net

ADANA - Paşalimanı Bistro & Lounge

ADANA - Paşalimanı Bistro & Lounge
Bugünkü yazımla sizi Paşalimanına götüreceğim. Benim için Ziyapaşa'nın altın mekanlarından birisidir. Mekana girdiğiniz anda ortamın farklılığını hemen hissediyorsunuz. Sakin bir mekan, insana rahatlık ve huzur veriyor. Aynı zamanda temiz ve hijyenikliği fark ediliyor. Mekan çalışanları sevecen samimi ve güleryüzlü bir yapıya sahipler. Ne kadar para kazanmaya yönelik bir yer olsa da, her açıdan müşterinin rahatı düşünülmüş. Mekanın bütün ışık ayarları çok ideal, ne çok aydınlık yapılmış (insanı rahatsız etmiyot), nede çok kısık yapılmış (ne yediğini görmemezlik olayı olmuyor) sanırım led lambalar kullanılmış.
Paşalimanı adı, marmara ve avşa adalarının arasında bulunan, "paşalimanı adası"ndan alınmış. Herşeyi düşünülmüş bir mekan. Bu hassaslık yemeklerde de görünmekte, mevsimlik yemekler yapılıyor, "Yani nasıl mevsimlik?" derseniz, mevsimde hangi sebze varsa ona göre yemek yapılmaktadır. Beni en çok etkileyen kısım ise; sosları, dondurmaları, turşuları, makarnaları et ve tavuk sularını hep aşçıların yapmasıdır. Hiçbir şekilde hazır ürün kullanılmamaya çalışılıyor. Ekmeklerini bile kendileri yapıyorlar.Açık mutfak olması şeffaflığı kanıtı olarak sayabiliriz. Mekan Akdeniz mutfağının esintilerinden yola çıkarak bir menü hazırlasa da değişen menü içeriği ile sürekli kendisini yenilemektedir. Fakat benim tercihimi sorarsanız kesinlikle "Tavuk Şinitzel" Evet Avusturya'da şnitzel yeme fırsatını henüz bulamasam da şnitzeli birçok yerde denedim ve buranınki çok farklı bir lezzet. En başta tavuk ile dışına galeta unu ile hazırlanan sos ayrılmıyor ve bir bütün oluyor. Şnitzel masaya geldiğinde yağ topluluğu olmamış, şnitzel göre gayet hafif oluyor. Şnitzel yanında Akdeniz salatası ve patates kızartması geliyor. Ee tabi ki el yapımı mayonez sosu ile birlikte.

Mekanın konumu oldukça iyi bir yerde. Ziyapaşa'da Şinası Efendi sokağının karşısındaki sokakta sol tarafta bulunmaktadır. Merkezi bir yerde yalnız kalabalık insan topluluğun değil daha sakin daha dingin bir kısımda bulunması müşterilerinde ayrı bir tercih sebebi olmaktadır.

Bu arada Cumartesi günleri 16:00 ie 18:00 arasında "ONE MAN BAND" tek kişilik orkestra ile misafirlere müzik keyfi yaşatıyor. Oldukça yetenekli ve keyifli zamanlar için özellikle denemeniz gerekmektedir.

Bu arada Paşalimanı haftada 5 gün açık olan, Pazar günleri kapalı olan bir mekandır. Bir pazar öğleden sonra "Bugünde Paşalimanını deneyelim" demeyin, hüsranla biten bir beklenti olabilir, fakat şnitzel kesinlikle denemelisiniz.

Bu arada mekanın resmi bir web sayfası da mevcuttur.
http://www.pasalimani.com.tr/


30 Mayıs 2016 Pazartesi

ADANA - Kazım Büfe

ADANA - Kazım Büfe
-"Patron bir bölü iki muzlu süt ve 2 karışık tost alabilir miyim?
-"Abi iki bölü üç muzlu süt, 2 yengen lütfen."
Bu cümleleri bulacağınız yer tabi ki Kazım Büfe'dir. Ben yıllardır Kazım Büfe'ye giderim ancak henüz 1/2 veya 2/3'ün tam olarak ne anlama geldiğini çözmüş değilim. Kazım Büfe Algoritması gerçekten çözmesi kolay bir algoritma değildir. Peki Kazım Büfe'de ne yapılır. Kesinlikle öncü ürünü "Muzlu Süt" dersek yanılmış olmayız.  Şu durumu net bir şekilde söyleyebilirim, Adana'ya hiç gelmemiş ama Kazım Büfe'nin "Muzlu Sütünü" duymuş insanlar oldukça fazladır.


Sunduğu ürünler tabi ki sadece muzlu sütle sınırlı değildir. Özellikle yengeni muzlu üst ile birlikte çok iyi bir seçenek. Fakat yoğunluktan dolayı siparişlerde arada karışıklık meydana gelebiliyor. Bu durumda siz müşterilerin anlayışları ile görmezden gelinebiliyor. Fakat o yoğunluğa göre yinede servisleri iyi diyebiliriz.
Afiyet olsun :)

ADANA - Bizim Kokoreç (Köşebaşı)

ADANA - Bizim Kokoreç (Köşebaşı)
Kokoreç denilince aklıma Ankara Peugeot J9 minibüsünde liseden bir abimin yedirdiği ekmek arası kokoreci unutamıyorum. Onun sonrasında birçok yerde yememe rağmen o lezzeti bir türlü bulamamıştım. Bu lezzeti Adana'da bir kokoreç ustasında bulacağım açıkçası hiç aklıma gelmezdi.
Lisans eğitim zamanında gece acıkmalarımda birçok kokoreççi denerdim fakat istediğim lezzetini bulamazdım. Kokoreç işi gerçekten el emeği isteyen bir iş. Aynı şekilde getirisi de fazla olan bir sektör. Fakat gerçek bir kokoreççi sadece iyi kokoreç yapabilir. Bizim Adana'da ise genelde kokoreç kültür olarak çok benimsenmediğinden bu işi yapan birçok kişi iyi pişirmeden ekmek arası yapıyorlar. Buda lezzetli olmasına bir etken. Bu en önce dikkat edilmesi gereken durum. Diğer durum ise gerçekten kokorecin iyi dövülmesi, buda kokoreççi için oldukça yorucu ve zor bir iş, bir kokoreççi bunu da iyi yapıyorsa gerçekten güzel bir yemek ortaya çıkar.

Bunu yapan kokoreççiyi de eski Adana'da buldum. Ziyapaşa Adana'nın en tanınan caddelerinden biridir. Ziyapaşa'dan çarşıya doğru giderken D400 kara yolunu geçin ilk kavşakta köşedeki Garanti Bankasının önünde tablada akşamları bulabilirsiniz.
Gerçekten kokorecin hakkını veren Bizim Kokoreç, fiyatlar konusunda da çok uygundur. (Çeyrek ekmek :3 TL) Yalnız Cumartesi çok yoğun olduğundan ilk deneyiminizi bence cumartesi yapmayın derim. Aynı zamanda bir tüm ekmek yiyecek olsanız da çeyrek olarak isterseniz lezzetine daha iyi ulaşabilirsiniz. (Bence iyi pişmesi konusunda altını çizmelisiniz)
Ben yıllardı giden biri olarak, ilk yıllarda ekmek arası kokoreç gelmeden önce ortaya lokmalık pişmiş kokoreç getirirdi ama artık ne yazık ki yapmıyor. Turşusu oldukça taze ve iyidir.
Adana'da kokoreç denemek için kesinlikle "Bizim Kokoreç (Köşebaşı)"dan denemelisiniz.

ADANA - Şırdancı Osman Usta

ADANA - Şırdancı Osman Usta
Kebap kebap kebap, evet biz Adanalıların vazgeçilmezidir. Aslında bizim Adana mutfağımız oldukça zengin olduğu için sadece kebabı ile ünlü değiliz. Sakatatın hepsini açıkçası beğenerek yeriz. Bunların başında ise "Şırdan, Kırkkat ve Mumbar" gelmektedir. Adana'da genellikle tablalarda bulduğunuz her caddede birden fazla karşınıza çıkan "Şırdancı" tablaları memleketimize renk ve tat katmaktadır. Şırdan Adana'da çok sevilen ve tercih edilen bir sakatat. Şırdan tablaları Adana'da akşam güneşinde ortaya çıkar, geceye kadar devam eder ve gecenin sonunda ortadan kaldırılırlar. Genelde de alkol sonrası yenen bir yemektir. Yalnız Adanalılar için bir alışkanlık olmuştur. Bazı şırdancılar tabladan dükkana geçiş yapsa da yinede dükkanlarının önünde tablada satışlarını gerçekleştirmektedirler. Şırdancı Osman Usta'da bu yöntemi kullananlardan.


Osman Usta samimiyeti ile hem eğlenceli bir esnaf hemde ürünlerini kendisi yapan elinin lezzeti olan birisidir. Buffalo ve ranch sos hizmeti ile hizmette sınır tanımaz. :) (Osman Usta'ya özel espri yoksa şırdan kırkkatta o sosların yeri yok :)
Oturup yemeye başlayan 1 tane ile yetinmiyor. 2, 3 devam ediyor. Ama Osman Usta'nın ürünlerinin hepsi lezzetli ama kırkkatı tek geçerim. Bence şırdançı kültürü olanlar Osman Usta'nın kırkkatını denemelisiniz.
Büyük bir kazan düşünün içinmde hepsi pişiyor. Sıcak sıcak servis ediliyor. Yanında ise ayran çok iyi geçiyor. Osman Usta'nın zeytin turşusu da oldukça iyidir. Turşunun içinde sayılı şekilde zeytinler, turşu suyunun acısını aldığı için oldukça lezzetlidir. Şırdanı yerken pul biber ve kimyonunu biraz bol kullanın ve sonrasında da limon suyu dökerseniz oldukça lezzetli olmaktadır.Osman Usta'nın tezgahında 2 farklı pul biber vardır. Birisi gerçekten acı sevenler içindir diğeri ise pul biber tadı içindir.





29 Mayıs 2016 Pazar

ADANA - Ciğerci Mahmut

ADANA - Ciğerci Mahmut
Adana denince akla en başta Adana Kebabı (zırhla çekilmiş etten yapılan kıyma) gelir. Adana gibi bir şehirde kebap yemek biraz ön bilgi isteyen bir durumdur. Adana'da kebap yemenin önemli bazı kısımları vardır. Benim gözlemlediğim en önemli şey, bir tercih yapmamız gerekecek, "Lezzet mi manzara mı?" Benim tercihim her zaman lezzettir. Ama Adana'da kıyma kadar ciğeri de iyi yapan yerler vardır. Bunun içinde Reşat bey mahallesinde bulunan "Ciğerci Mahmut" lezzetiyle gerçekten sıra dışı bir mekandır.

 Sahibi 50 yılı aşkın süredir bu işi yapan saygıdeğer aynı zamanda hala ocağın başında ciğer pişiren bir ustadır. 50 yılın verdiği tecrübe ile ciğer pişirme kıvamını 10 numara bilmektedir. İsterseniz ocak başında bu müthiş lezzeti denerseniz daha keyif alırsınız. Usta ciğerleri ocağa atar atmaz güzel kokular burnunuza gelmeye başlıyor. Ve o ciğerler masaya gelmesi çok uzun sürmese de, kokuları aldıktan sonra insana ömür gibi geliyor. Masaya gelen ciğerler ocağın sıcaklığında altın gibi parlıyor. O parıltı insanın gözünü döndürüyor. Benden tavsiye derin nefes alın ve sakinliğinizi koruyun.

Ciğerlerinize biraz kimyon ekleyin. Salatanıza ekstra tuz atmanıza gerek yok. Salata yeni yapılmış, ekşisi ve tuzu kıvamındadır. Bunun kıvamında olması da salatanın yeni yapıldığının kanıtıdır. Tuzu önceden atılan salata söner ama buranın salatası oldukça canlı ve lezzetli duruyor. Bu salata ile ciğerin buluşması tarif edilmez bir lezzet. Bu arada salata ekşisi turunç ekşisidir. Bu ekşide sıradan kebapçı salatalarından ayıran özelliktir. Çünkü günümüzde ne yazık ki kebapçılar hazır nar ekşisi sosu kullanırken, Ciğerci Mahmut taze turunç kullanıyor. Buda apayrı ve orijinal bir lezzet katmaktadır. Bu arada benden size tüyo yağlı ekmek isteyin. Ciğerle o salatanın birlikteliği lavaştan çok pideyle denemek lazım ki pidelerde istediğiniz takdirde yağlı acılı olarak geliyor. Ocakta ısıtılmış hafif gevremiş ekmek içine koyduğunuz ciğeri tekrar ısıtmaktadır. Aslına bakarsanız yağlı acılı ekmeğin içine bir şey koymanıza gerek yok. Öylede dürüm yaparak yeseniz hiç yanlış olmaz. Bu arada 1 porsiyon ile doymayacağınızı anlarsanız ciğerlerinizi bitirmeden yarım porsiyon daha söylerseniz sizin için ara vermeyen bir lezzet olur.
Kesinlikle denenmesi gereken bir lezzet. Ciğeri ile salatasıyla ve el yapımı ayranıyla bu lezzeti ciğer seven sevmeyen herkesin denemesi lazım.

27 Mayıs 2016 Cuma

Alaçatı Dondurması

Alaçatı Dondurması

Aslına bakarsanız gitmeden biraz çekindiğim bir tatil yeriydi Alaçatı. 4 günlük 19 mayıs tatili fırsat bilerek planladığımız bu kısa tatil için uçak biletlerini alırken araç kiralama fikride hiçte kötü olmayacağını düşündük.(Amaç farklı sahillere gidelim) Aynı şekilde amacımız "Otel Tatili" olmadığı ve daha çok gezmek görmek olduğu için Butik Otel arayışlarına başladık ve "Kayezta Butik Otel" gerek görselleri ile gerekse internette yaptığım araştırmalar sonucu başarılı bir konaklama yeri olarak görünmekteydi. 

Uçak saatimiz öğleden sonra olduğu için Alaçatı ve Kayezta ile buluşmamız akşam güneşinde ancak oldu. Otel oldukça şirin ve güzel olduğu kadar detaycı diyebiliriz. "Kayezta" ismi, aile bireylerinin isimlerinden oluşmaktaymış. Ayrıca 12 odadan oluşan şirin otelin oda isimleri Alaçatı'nın eski mevki isimlerinden oluşmaktadır. Çok şirin olan otelin bahçesi tam bir doğa harikası diyebilirim. Örnek verecek olursak; "Hurmalık, Osmanağa, Yaykın isimli odalardan oluşmaktadır. Aynı zamanda otel konumunun Alaçatı çarşısına olan uzaklığı ise oldukça güzeldir. 

Neyse "Hurmalık" adlı odamıza ulaşıp, valizleri yerleştirdikten sonra bir çarşı turuna başladık. Alaçatı çarşısı oldukça şirin ve ev mimarisi tarihi bir yapıya sahip. Alaçatı yemek konusunda oldukça iyi bir bölge diyebilirim. Bir çok yemek seçeneğine sahipsiniz. Ben en fazla bahsedilen kumru ve söğüş kısmını merak ettiğim için ilk onlara odaklandım. İlk deneyimim kumru oldu. Kumru konusunda adını duyurmuş 2 - 3 mekan bulunmaktadır. Benim ilk tercihim gerek ününden gerekse açlığın verdiği durumdan olsa gerek "Kumrucu Hikmet" tercihim oldu.  Fakat daha sonraki günlerde "Kumrucu Şevki"dende deneme şansım oldu, tat farkı var mı derseniz, bence hemen hemen aynılar, fakat gözlemlerim Şevki'nin daha yoğun bir müşterisi var ve bunla orantılı olarak servisi biraz daha yavaş. Biz Adanalılar için Kumru biraz yavan bir lezzet diyebilirim. Evet kumru ile et ürünlerine kesinlikle doyuyorsunuz ama lezzet yada bir baharat gibi durumlar biraz az geldi bana. Açıkçası kumru konusunda beklentinizi yüksek tutmayın derim. Birde tabi bir porsiyon kumru ile doymak mümkün değil, en azından benim için. Sizde benim gibi doyamazsanız "Söğüş'cüm"ü deneyebilirsiniz. Sakatat ve yeşillikten oluşan bir dürüm desem doğru olur sanırım. Fakat soğuk bir dürüm olduğunu belirtmeliyim. Bence denemelisiniz. Söğüş'çümde aklımda kalan lezzeti ve "Akıl" kısmıdır.

Başlıkta yazdığım gibi en şahsına münhasır ürün ise "Dondurma"dır. Oldukça fazla dondurma çeşiti bulabilirsiniz. Açıkçası "Öpücük" adlı dondurma benim favorim oldu. "Veli Usta" ise denediğim dondurmacılar arasında en beğendiğim diyebilirim. Tabii dondurma konusunda seçenek çok "İmren Han"da denenebilir.

Meyhane konusunda da Alaçatı'da birden çok seçenek bulunmaktadır. Ben gittiğim hafta "Meyhane Şerefe" kendini yenilemişti. Ama hepsinde olduğu gibi meyhane konusunda da seçenek oldukça fazladır Alaçatı'da. "Meyhane Şerefe" mekan içi ve yol kenarı olarak 2 seçenek sunmaktadır. Yol kenarında müzik şiddeti cok az olduğundan sohbet etmek için gidenler orayı seçmesi mantıklı olurken, müzik eşliğinde eğlenmek isteyen içeride bulunmalıdır. Yol kenarındaki masalarda gaz lambası ile aydınlatma otantik bir hava katmış. Mezeleri tam bir Ege ve Girit mezelerinden oluşmaktadır. Tabi ki alternatif yerlerinde olduğunu dile getirmiştim. Mesela "Kaptan'ın Yeri"
   3-4 gün Alaçatı'da tatil yapınca şüphesiz ki deniz ürünleri dışında "Acaba ne yemeliyiz?" sorusu ile karşı karşıya geliyoruz. Bu soru karşısında da en iyi cevaplardan biri, "Kırmızı Ardıç Kuşu" adlı mekanda Pizza tercihiniz bulunmaktadır. Kendine has pizzaları ile Kırmızı Ardıç Kuşu farklılık arayanlara uygun bir mekandır. Yada benim gibi 2-3 günde kebabı dürümü özlediyseniz, "Meşhur Ciğerci Hasan Usta" her ne kadar tablada yapsa da lezzet konusunda çok iyi özellikle köftesi ve yaprak ciğeri oldukça geçerlidir.
Aynbı şekilde Alaçatı'nın pazarı da çok ünlü ve güzel. Meyve sebze bakımında oldukça taze ürünler bulunmakta özellikle enginarlar tarladan yeni koparılmış ve hazırlanmamış bir şekilde oldukça ucuz fiyata satılmaktadır. Ayrıca takı konusunda da fazlaca çeşit var. Pazar yeri kaldığımız otel Kayezta'nın önüne kuruluyor, ve pazar kurulduğu gün araçlarınızı bir gün öncesinden başka bir yere alınması konusunda yer gösteriyorlar. Birde belirtmem gereken bir konu pazarın olduğu gün (yani Cumartesi) aracınızı çok kullanmayın geri park yeri bulmakta sorun yaşayabilirsiniz. Yada o gün aracınızla çıkıyorsanız akşama doğru gelebilmeniz iyi olur.

Alaçatıya gelmişken bence sadece Alaçatı'da kalmak olmaz ki bence planlamanızı araba kiralayarak yapmanızda fayda var. Bu şekilde yaparsanız eğer kesinlikle Urla'ya gitmeniz gerekir. Ben Urla için yola çıkmama rağmen, "Urla Şarapçılık" levhasını görmemle birlikte hedefim değişti açıkçası.  Urla Şarapçılık tesislerine ulaşımımda biraz dar yollardan geçsem de sonunda ulaşmıştım. Şarap sevenlerin buraya kesinlikle uğraması gerektiğini düşünüyorum. Üretim tesislerinde turlara katılabilirsiniz, aynı zamanda şarap tadımı yapabilirsiniz. Gerçekten kaliteli üzümlerle kaliteli şarapların yapıldığı bir üretim yeridir. Aynı zamanda tesisi gezmek için geldiğiniz zaman şarap satın alımlarında %15 indirim yapmaktadır. Aynı zamanda bu tesiste 2 odalı bir otel bulunmaktadır. Huzurlu bir tatil yapmak ve kafa dinlemek için ideal bir otel. Urla Şarapçılık tesisinin biraz ilerisinde Uzbaş Botanik Bahçesi bulunmaktadır.
Ne kadar yolları dar olsa da kesinlikle gittiğime pişman olmadığım bir tesis oldu. Neyse ki asıl hedefim olan Urla'ya doğru yola çıkmıştım. Urla sahil oldukça sakin aynı zamanda manzarası ve havası güzel bir yer. Yolculuğun verdiği yorgunluk ile acıktığımı anladım ve Urla sahilinde "Yengeç Restaurant" adında bir mekanda yemek yemeyi tercih ettim. Açıkçası oldukça beğendiğim bir restaurant oldu. Özellikle balıkları oldukça taze ve pişirimi ideal bir balık pişirimi, ayrıca mezeleri başarılı ve fiyatları da Alaçatı'ya göre abartılı değil. Aslında sadece balık olarak değil ara sıcakları ve kalamar ve ahtapotları da gayet başarılı bir mekan. Kesinlikle denemelisiniz.

Aynı şekilde sabah erken cıkmanız halinde Urla'ya ve Çeşme'ye aynı gün gidebilirsiniz. Çeşme Marina'da gerçekten oturup birşeyler içmek için ve zaman geçirmek için ideal bir mekan, fakat otopark sorunu ciddi bir şekilde var. Kaldı ki özel otoparklar ya çok pahalı yada bana pahalı dediler (1 saati 15 TL)

İzmir Havalananından başlayan gezimiz Adana Şakirpaşa Havalanında son buluyorken, Alaçatı, Çeşme ve Urla kesinlikle görülmesi gerek Türkiyemizin güzel yerleri arasındadır. Kesinlikle pişman olmayacaksınız.







26 Mayıs 2016 Perşembe

Kırmızı Ardıç Kuşu



Kırmızı Ardıç Kuşu

Urla Şarapçılık




Urla Şarapçılık



Resmi websitesi: http://www.urlasarapcilik.com.tr/

Meyhane Şerefe



                                                 Meyhane Şerefe
Resmi web sitesi: http://www.meyhaneserefe.com/

Veli Usta


                                                     
                                                  Veli Usta (Dondurma)

Söğüş'cüm

Söğüş'cüm

Sakatat sevenler için uygundur.