31 Mayıs 2016 Salı

ADANA - Paşalimanı Bistro & Lounge

ADANA - Paşalimanı Bistro & Lounge
Bugünkü yazımla sizi Paşalimanına götüreceğim. Benim için Ziyapaşa'nın altın mekanlarından birisidir. Mekana girdiğiniz anda ortamın farklılığını hemen hissediyorsunuz. Sakin bir mekan, insana rahatlık ve huzur veriyor. Aynı zamanda temiz ve hijyenikliği fark ediliyor. Mekan çalışanları sevecen samimi ve güleryüzlü bir yapıya sahipler. Ne kadar para kazanmaya yönelik bir yer olsa da, her açıdan müşterinin rahatı düşünülmüş. Mekanın bütün ışık ayarları çok ideal, ne çok aydınlık yapılmış (insanı rahatsız etmiyot), nede çok kısık yapılmış (ne yediğini görmemezlik olayı olmuyor) sanırım led lambalar kullanılmış.
Paşalimanı adı, marmara ve avşa adalarının arasında bulunan, "paşalimanı adası"ndan alınmış. Herşeyi düşünülmüş bir mekan. Bu hassaslık yemeklerde de görünmekte, mevsimlik yemekler yapılıyor, "Yani nasıl mevsimlik?" derseniz, mevsimde hangi sebze varsa ona göre yemek yapılmaktadır. Beni en çok etkileyen kısım ise; sosları, dondurmaları, turşuları, makarnaları et ve tavuk sularını hep aşçıların yapmasıdır. Hiçbir şekilde hazır ürün kullanılmamaya çalışılıyor. Ekmeklerini bile kendileri yapıyorlar.Açık mutfak olması şeffaflığı kanıtı olarak sayabiliriz. Mekan Akdeniz mutfağının esintilerinden yola çıkarak bir menü hazırlasa da değişen menü içeriği ile sürekli kendisini yenilemektedir. Fakat benim tercihimi sorarsanız kesinlikle "Tavuk Şinitzel" Evet Avusturya'da şnitzel yeme fırsatını henüz bulamasam da şnitzeli birçok yerde denedim ve buranınki çok farklı bir lezzet. En başta tavuk ile dışına galeta unu ile hazırlanan sos ayrılmıyor ve bir bütün oluyor. Şnitzel masaya geldiğinde yağ topluluğu olmamış, şnitzel göre gayet hafif oluyor. Şnitzel yanında Akdeniz salatası ve patates kızartması geliyor. Ee tabi ki el yapımı mayonez sosu ile birlikte.

Mekanın konumu oldukça iyi bir yerde. Ziyapaşa'da Şinası Efendi sokağının karşısındaki sokakta sol tarafta bulunmaktadır. Merkezi bir yerde yalnız kalabalık insan topluluğun değil daha sakin daha dingin bir kısımda bulunması müşterilerinde ayrı bir tercih sebebi olmaktadır.

Bu arada Cumartesi günleri 16:00 ie 18:00 arasında "ONE MAN BAND" tek kişilik orkestra ile misafirlere müzik keyfi yaşatıyor. Oldukça yetenekli ve keyifli zamanlar için özellikle denemeniz gerekmektedir.

Bu arada Paşalimanı haftada 5 gün açık olan, Pazar günleri kapalı olan bir mekandır. Bir pazar öğleden sonra "Bugünde Paşalimanını deneyelim" demeyin, hüsranla biten bir beklenti olabilir, fakat şnitzel kesinlikle denemelisiniz.

Bu arada mekanın resmi bir web sayfası da mevcuttur.
http://www.pasalimani.com.tr/


Hiç yorum yok: