31 Mayıs 2016 Salı

OSMANİYE - Akdeniz Lokantası / Yaprak Kebabı

OSMANİYE - Akdeniz Lokantası
Eskiden Adana'ya bağlı bir ilçe olan Osmaniye, 1996 yılında il olmuş ve Adana'dan ayrılmıştı. Fakat gerek konum olarak gerekse örf ve adetler olarak Adana'ya çok bağlı olan Osmaniye, mutfak olarak, Adana'ya benzerdir.

Osmaniye, Adana kebap konusunda et/yağ oranında daha yoğun olarak et tercih etse de, lezzet konusunda benzer bir lezzete sahiptir.
Akdeniz Lokantasının amiral yemeği ise Yaprak Kebabıdır. Evet gerek Adana'da gerekse çevresinde kıyma kebabı eş değer lezzetlerle bulabilirken, Yaprak Kebabını Akdeniz Lokantasındaki gibi bulmanız oldukça zordur. Yağsız siyah eti bir gün önceden süte yatırarak hazırlanan bu kebap eti oldukça yumuşak ve tercih edenlerin şüphesiz beğenisini kazanıyor. Yalnız talep fazla olduğu ve yaprak kebabında benzeri zor bulunduğu için öğleden sonra bulmanız biraz zor olacaktır. Biraz erken gitmelisiniz ki yaprak kebabı bulmakta sıkıntı yaşamayın.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok: