30 Mayıs 2016 Pazartesi

ADANA - Şırdancı Osman Usta

ADANA - Şırdancı Osman Usta
Kebap kebap kebap, evet biz Adanalıların vazgeçilmezidir. Aslında bizim Adana mutfağımız oldukça zengin olduğu için sadece kebabı ile ünlü değiliz. Sakatatın hepsini açıkçası beğenerek yeriz. Bunların başında ise "Şırdan, Kırkkat ve Mumbar" gelmektedir. Adana'da genellikle tablalarda bulduğunuz her caddede birden fazla karşınıza çıkan "Şırdancı" tablaları memleketimize renk ve tat katmaktadır. Şırdan Adana'da çok sevilen ve tercih edilen bir sakatat. Şırdan tablaları Adana'da akşam güneşinde ortaya çıkar, geceye kadar devam eder ve gecenin sonunda ortadan kaldırılırlar. Genelde de alkol sonrası yenen bir yemektir. Yalnız Adanalılar için bir alışkanlık olmuştur. Bazı şırdancılar tabladan dükkana geçiş yapsa da yinede dükkanlarının önünde tablada satışlarını gerçekleştirmektedirler. Şırdancı Osman Usta'da bu yöntemi kullananlardan.


Osman Usta samimiyeti ile hem eğlenceli bir esnaf hemde ürünlerini kendisi yapan elinin lezzeti olan birisidir. Buffalo ve ranch sos hizmeti ile hizmette sınır tanımaz. :) (Osman Usta'ya özel espri yoksa şırdan kırkkatta o sosların yeri yok :)
Oturup yemeye başlayan 1 tane ile yetinmiyor. 2, 3 devam ediyor. Ama Osman Usta'nın ürünlerinin hepsi lezzetli ama kırkkatı tek geçerim. Bence şırdançı kültürü olanlar Osman Usta'nın kırkkatını denemelisiniz.
Büyük bir kazan düşünün içinmde hepsi pişiyor. Sıcak sıcak servis ediliyor. Yanında ise ayran çok iyi geçiyor. Osman Usta'nın zeytin turşusu da oldukça iyidir. Turşunun içinde sayılı şekilde zeytinler, turşu suyunun acısını aldığı için oldukça lezzetlidir. Şırdanı yerken pul biber ve kimyonunu biraz bol kullanın ve sonrasında da limon suyu dökerseniz oldukça lezzetli olmaktadır.Osman Usta'nın tezgahında 2 farklı pul biber vardır. Birisi gerçekten acı sevenler içindir diğeri ise pul biber tadı içindir.





Hiç yorum yok: